Δωρεάν self test σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα, εστίαση και οδηγούς: Ποιοι το δικαιούνται, πότε θα ισχύσει

Στα τέλη της εβδομάδας ανακοινώνεται και η υποχρεωτική εφαρμογή του self test σε τέσσερις βασικές κατηγορίες εργαζομένων για να μπορεί να υπάρξει καλύτερος έλεγχος και περιορισμός της πανδημίας έως το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DNews εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα μπουν στην λίστα των υποχρεωτικών self test με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε και με τουςμαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι κατηγορίες είναι:
1) Λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

2 ) Εστίαση

Υπάληλλοι delivery, μάγειρες, εργαζόμενοι στην παρασκευή έτοιμου φαγητού, προσωπικό καθαριότητας, εργαζόμενοι σε καφέ take away.

3) Δικαστήρια

Δικαστές, δικηγόροι, διοικητικό προσωπικό, δακτυλογράφοι, γραμματειακή υποστήριξη, καθαριότητα.

4) Μεταφορές

Οδηγοί λεωφορείων, αστικών συγκοινωνιών, Μετρό, Ηλεκτρικός, ΗΣΑΠ, Τρόλεϋ , ΚΤΕΛ, πλοία, αεροπλάνα.

Εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και Τράπεζες θα προστεθούν άμεσα στη λίστα των self test.

Εως το τέλος της εβδομάδας θα έχει παραδοθεί μεγάλος αριθμός των τεστ, και την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή από τα φαρμακεία σε όλη την χώρα των παρτίδων συνολικού αριθμού 10 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Ηδη βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο ο δεύτερος διαγωνισμός και αναμένεται τις επόμενες μέρες να έχουν επιλεγεί και οι εταιρίες που θα εγκριθούν από την λίστα πρώτης επιλογής.

Στον διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος 70 εταιρίες έναντι των 31 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον πρώτο διαγωνισμό.

Μετά και την δεύτερη προκήρυξη υπολογίζεται οτι στις επόμενες 10 μέρες τα φαρμακεία θα έχουν εφοδιαστεί με 20 εκατομμύρια τεστ και η διαδικασία θα συνεχιστεί ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα, εκτός από τους εργαζόμενους σε τομείς αυξημένου κινδύνου να πραγματοποιούν και όλοι οι πολίτες από ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα.

Με τον τρόπο αυτό, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα έχουν στα χέρια τους, κοντά στην Μεγάλη εβδομάδα ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να ξεκλειδώσει, με τον ίδιο τρόπο και την μετακίνηση εκτός νομού.

dikaiologitika.gr