Γεραπετρίτης: Εμβολιασμός στο σπίτι με Johnson & Johnson για τους κατάκοιτους

Οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, για το οποίο θα υπάρχει επάρκεια, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι περίπου 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί.

Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 – 39, έχουν εγγράφει περίπου 120.000 πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5.000.

Πρόσθεσε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, «έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα».

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις», ενώ πρόσθεσε: «Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη».

Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πλέον σπάει στερεότυπα και έχει δημιουργήσει μια παράσταση σοβαρού ψηφιακού κράτους».

Έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, τόνισε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.