Παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για 3 Προσκλήσεις ενίσχυσης του Τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων για 3 Προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 12.170.000 ευρώ, που αφορούν στη χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης του Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων ορίστηκε η 31-05-2021.

Οι Προσκλήσεις που τροποποιούνται είναι οι εξής:

  1. Έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών (υποδομές) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ και δικαιούχους την Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Θα χρηματοδοτηθούν έργα που συνάδουν με τα προβλεπόμενα στο “Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας” και θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη της απαιτούμενης λειτουργικής ικανότητας, σε τουριστικούς πόρους και υποδομές που παραμένουν είτε ημιτελείς, είτε μη προσβάσιμοι στο σύνολο ή στην πλήρη κλίμακα τους ή σε μεγάλο τμήμα της περιόδου τουριστικού ενδιαφέροντος από το κοινό.
  2. Έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών εντός των περιοχών της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ και δικαιούχους την Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Θα χρηματοδοτηθούν έργα εντός της Περιοχής Παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία θα συνάδουν με τα προβλεπόμενα στο “Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας” και θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη της απαιτούμενης λειτουργικής ικανότητας, σε τουριστικούς πόρους και υποδομές που παραμένουν είτε ημιτελείς, είτε μη προσβάσιμοι στο σύνολο ή στην πλήρη κλίμακα τους ή σε μεγάλο τμήμα της περιόδου τουριστικού ενδιαφέροντος από το κοινό.
  3. Έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών στην Περιοχή Παρέμβασης του ΕΣΒΑΑ Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 000 ευρώ και δικαιούχους τον Δήμο Φλώρινας, καθώς και λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα που συμπεριλαμβάνονται στο ΕΣΒΑΑ Δήμου Φλώρινας. Θα χρηματοδοτηθούν έργα εντός της Περιοχής Παρέμβασης του ΒΑΑ Φλώρινας, τα οποία θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών και της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, όπως αυτά ορίζονται στο ΒΑΑ Φλώρινας και επιπλέον θα συνάδουν με τα προβλεπόμενα στο “Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας”.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 – «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.