Self-test: 0,27% θετικότητα- Βρέθηκαν 408 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί σε σύνολο 149.852 καταχωρισμένων αποτελεσμάτων

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει χαμηλή τη θετικότητα στον Κορωνοϊό.

Μικρός αριθμός θετικών τεστ δηλώθηκε μέχρι το απόγευμα, σε σχέση με τον  συνολικό αριθμό των δηλώσεων εκπαιδευτικών και  μαθητών, ενώ διαπιστώνεται διπλάσιο ποσοστό εκπαιδευτικών με θετικά τεστ έναντι των μαθητών .

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας από τις 8 το πρωί της Κυριακής  που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι και τις 9:30 το βράδυ:

Το  self-test  το έκαναν και το δήλωσαν   98.965  μαθητές. Από αυτούς οι 236 έκαναν δήλωση ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οσον αφορά τους εκπαιδευτικούς από τους 50.887 που δήλωσαν ότι έκαναν το  self-test έκαναν δήλωση ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό  συνολικά 172.

Κατά συνέπεια σε σύνολο 149.852  καταχωρισμένων αποτελεσμάτων  αφ΄ενός  παρατηρείται χαμηλή θετικότητα (0,27%), εφ΄ετέρου 408 δυνητικά  νοσούντες αποφεύχθηκε να προσέλθουν αύριο Δευτέρα στα σχολεία.

Συνολικά οι μαθητές στις τρεις τάξεις του Λυκείου  είναι περίπου 255.000.

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει χαμηλή τη θετικότητα στον Κορωνοϊό.

Το   esos  θα επανέλθει όταν θα έχει νέα στοιχεία για το πόσοι έκαναν το self-test  και πόσοι βρέθηκαν θετικοί.

Τι ισχύει

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

esos.gr