Μετακίνηση εκτός νόμου: «Κλείδωσε» η άρση απαγόρευσης μαζί με το ωράριο

Aπό τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS για τη μετακίνηση, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε, επίσης, στο τέλος των περιορισμών για τη μετακίνηση εκτός νομού.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στον Τ/Σ ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι μέσα στο Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια, κέτερινγκ για δεξιώσεις κ.α..

Οι δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα θα γίνονται σε ροτόντες των 6, όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι ειδικοί, συμπλήρωσε. Τα γυμναστήρια, πάλι, ανοίγουν στις 17 του μηνός, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες», τόνισε.

Αναφορικά με τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, θα ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ.

Επιπλέον, με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, όπως είπε.

«Δεν λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε», ωστόσο «γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα» και «κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία», κατέληξε ο υπουργός.

aftodioikisi.gr