Γκρίζες Ζώνες: ► Ένας ρεπόρτερ θα μας σώσει…

Προηγουμένως είχαμε έναν δημοσιογράφο (τον Θ. Καρυπίδη) που έγινε περιφερειάρχης… Και τώρα έχουμε έναν περιφερειάρχη (τον Γ. Κασαπίδη) που θέλει να γίνει δημοσιογράφος!

Και μάλστα ρεπόρτερ του… ορεινού ρεπορτάζ, αφού προχθές βρέθηκε εκεί ψηλά στις Αρρένες του Γράμμου και βάλθηκε να εντυπωσιάσει τους πάντες σε απ΄ αυθείας μετάδοση, με τις γνώσεις του για την επίδραση των φυσικών φαινομένων, στην διαμόρφωση του φυσικού τοπίου και τις επιπτώσεις στα οδικά έργα της Περιφέρειας που χρήζουν ανακατασκευής…

Μάλιστα εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το “σύμπλεγμα των δύο φυσικών αλπικών λιμνών, που στεφανώνουν τον ορεινό όγκο…” που άφησε για λίγο κατά μέρος τον δημοσιογράφο και “έπιασε” τον ποιητή, παραφράζοντας τους “Ύμνους του Δαυίδ” προς τον Δημιουργό του, για να εξυμνήσει τον “επίγειο παράδεισο” του Γράμμου!

Η ανάρτησή του:

Απίστευτη ομορφιά!!!
Εικόνες απείρου κάλλους ξετυλίγονται στα 1800 μ. υψόμετρο μπροστά μας στις Αρρένες του Γράμμου στα όρια της ΠΕ Καστοριάς στα σύνορα με την Αλβανία. Το σύμπλεγμα των δύο αλπικών φυσικών λιμνών που στεφανώνει τον ορεινό όγκο με βασικούς πρωταγωνιστές τη μοναδική βλάστηση, τα σπάνια κίτρινα κροκάκια, μοναδικούς άγριους υάκινθους, πριμούλες, ελέβορους, την ελοχαρή κάλθα, πανύψηλες οξιές, τις χιονοσκέπαστες βουνοπλαγιές, πηγές να αναβλύζουν και οι βραχώδεις κορυφές να αντανακλούν, συνθέτουν μια υπερπαραγωγή!
Αυτήν των Αρρένων του Γράμμου, της γης της Δυτικής Μακεδονίας μας.
Σκηνοθέτης ο Πάνσοφος Δημιουργός.
Ο επίγειος παράδεισος…
Θεέ, μα πόση ομορφιά μας χαρίζεις!
Γιώργος Κασαπίδης

 

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας