Καστοριά: Ξενάγηση “επί ποδηλάτων”

Δεν   υπάρχει   ωραιότερος   τρόπος   να   γιορτάσει   κανείς   την   παγκόσμια   ημέρα ποδηλασίας και τον ερχομό του καλοκαιριού, από μια ξενάγηση «επί ποδηλάτων» στο γύρο της λίμνης της Καστοριάς.

 

Η βόλτα μας ξεκίνησε από την πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ (Ντολτσό) και μέσα από τα καλντερίμια θα κατευθυνθήκαμε στον παραλίμνιο δρόμο της χερσονήσου, μια από τις ομορφότερες ποδηλατικές- περιπατητικές διαδρομές στην Ελλάδα.

 

Καθοδόν σταματήσαμε σε συγκεκριμένα σημεία για να μιλήσουμε για τη πόλη και τη λίμνη, τους θρύλους και τις παραδόσεις, τη φύση και τα ανθρώπινα  δημιουργήματα. Μετά   από   μια   μικρή   στάση   στην   Ιερά   Μονή   Παναγίας   Μαυριώτισσας, κατευθυνθήκαμε  στη βόρεια πλευρά της πόλης στο Απόζαρι και καταλήξαμε στη πλατεία Καραβαγγέλη.

 

Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά ο ξεναγός μας, Ρωμύλος Μαντζούρας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας, Πέτρος Δοκόπουλος τονίζοντας τη σημασία του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσεις θερμά τους χορηγούς των ποδηλατικών εκδηλώσεων, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς για τη σημαντική συμβολή τους στην ασφάλεια των ποδηλατών και φυσικά το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Καστοριάς για την άψογη οργάνωση.

 

Υπενθυμίζεται ότι μία ακόμη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους στο γύρο της λίμνης. Συνάντηση και εκκίνηση από το  πάρκινγκ νότιας παραλίας, ώρα 10:30 π.μ. Διαδρομή στο γύρο της λίμνης. Τερματισμός στο Δημαρχείο Καστοριάς, όπου θα κληρωθούν ποδήλατα και άλλα δώρα στους συμμετέχοντες με πολλές ακόμη εκπλήξεις.