Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Η φετινή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της μέσα από ιδιαίτερες συνθήκες.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις φέτος διενεργούνται μετά από δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της πανδημίας και με επιπρόσθετο άγχος για τους υποψήφιους/ες από πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ που αποδιοργανώνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και οδηγούν σε τεράστια μείωση των εισακτέων σε αυτήν, με την κατάργηση νέων τμημάτων και την ελάχιστη βάσης εισαγωγής.

Σε αυτή την δύσκολη μάχη θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία. Με αισιοδοξία, καθαρή σκέψη, ψυχραιμία και υπομονή εύχομαι να διεκδικήσετε μια θέση στην Ανώτατη εκπαιδευτική κοινότητα και να καταφέρετε να  πραγματώσετε τους στόχους σας.

Έχετε τα προσόντα να τα καταφέρετε όμως ανεξάρτητα από το θετικό ή όχι αποτέλεσμα μιας 3ωρης  εξεταστικής διαδικασίας είναι δεδομένο πως οι ευκαιρίες για την εκπλήρωση των στόχων σας θα είναι πολλές.

Μαζί με τους γονείς σας, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς σας η σκέψη όλων μας είναι κοντά σας και η συμπαράστασή μας στην προσπάθειά σας είναι αυτονόητη.

Αδράξτε τη δύναμη της νιότης σας, σήμερα και πάντα. Μια ελπιδοφόρα δύναμη που αποτελεί προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη, καλή επιτυχία και καλή πρόοδο!

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου