Πότε σταματάει η απαγόρευση κυκλοφορίας

σύντομα. Τουλάχιστον σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο που «απέκρουσε» μια σχετική ερώτηση λέγοντας πως «με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» και ως εκ τούτου πως θα πρέπει να «κάνουμε υπομονή, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου».

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωνε στα τέλη Μαΐου ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας και είχε εκτιμήσει ότι «δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30».

Επτά μήνες με απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας

Η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας ισχύει ακατάπαυστα από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα, σχεδόν 7 μήνες μετά. Στο διάστημα αυτό η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχει σταδιακά μετακινηθεί από τις 21:00 το βράδυ στις 00:30, δεδομένου και του ανοίγματος της εστίασης.

Η απάντηση της Αριστοτελίας Πελώνη σχετικά με την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης, μπορεί να ήταν αρνητική, έβαλε όμως επιτέλους έναν ορίζοντα για την απάλειψή της. Η σχετική συζήτηση – πάντα υπό τον όρο των βελτιούμενων επιδημιολογικών δεδομένων- αναμένεται να ανοίξει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, ώστε πράγματι το καλοκαίρι με τα ήδη αρκετά προβλήματα για τον τουρισμό και την εστίαση, να έχει ένα πρόβλημα λιγότερο.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε από τη 01:00 τα ξημερώματα είτε από τη 01:30.

Πηγή: dikaiologitika.gr