Σαρηγιάννης: Κορύφωση της πανδημίας 10 με 12 Αυγούστου – Οι περιοχές με το πιο αυξημένο ιικό φορτίο

Η εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Τι δείχνει το ιικό φορτίο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά.

Στις 10 με 12 Αυγούστου αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής εκτίμησε, ότι η κορύφωση θα επέλθει εκείνο το διάστημα, με εβδομαδιαίο μέσο όρο γύρω στα 3.400 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον κύριο Σαρηγιάννη, ανάλογα και με τα τεστ που διενεργούνται, ενδέχεται κάποια μέρα τα κρούσματα να είναι και περισσότερα.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αυξημένο αριθμό των τεστ κι ας έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν μετράμε 3.000 κρούσματα, εκείνη την ώρα σταματάμε 3.000 αλυσίδες μετάδοσης».

Τι δείχνει το ιικό φορτίο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, νησιά

Για την Αττική ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια τάση κάμψης της ταχύτητας αύξησης του ιικού φορτίου και ίσως η αρχή της πτώσης.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει όπως είπε σε αυξητική πορεία, ωστόσο αναμένεται από το τέλος της εβδομάδας μια κάμψη, καθώς όπως και στην Αθήνα οι πολίτες αποχωρούν από τα αστικά κέντρα.

Το αντίθετο συμβαίνει ωστόσο στα νησιά της Κρήτης (κυρίως σε Χανιά και Ηράκλειο) και μετά στη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Πάρο, τη Σαντορίνη. Ειδικά για τη Σαντορίνη ανέφερε ότι ενώ είχε παρατηρηθεί πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναζωπύρωση του ιικού φορτίου.

«Είναι περιοχές όπου πρέπει να γίνονται πολλά τεστ για να σταματούν οι εστίες διασποράς», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης και συνέστησε σε όσους είναι διακοπές να παραμένουν όσο γίνεται με την ίδια παρέα.

newsbomb.gr