Η μεγάλη ληστεία των χάκερς: Εκλεψαν κρυπτονομίσματα 600 εκ. δολαρίων

Πρόκειται πιθανότατα για τη μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία στον κόσμο της αποκεντρωμένης οικονομίας

Χάκερς κατάφεραν να κλέψουν κρυπτονομίσματα αξίας 600 εκατ. δολαρίων διεισδύοντας σε ένα πρωτόκολλο γνωστό ως PolyNetwork το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν tokens μεταξύ πολλαπλών blockchain, μεταδίδει το Bloomberg.

Πρόκειται πιθανότατα για τη μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία στον κόσμο της αποκεντρωμένης οικονομίας.

Δεκάδες χιλιάδες επηρεάζονται από την επίθεση δήλωσε η PolyNetwork στο Twitter. Stablecoin Tether αξίας περίπου 33 εκατ. δολαρίων του, που ήταν μέρος της κλοπής «πάγωσαν» από τον εκδότη τους, καθιστώντας τα άχρηστα για τους χάκερ.

Ο ομάδα ερευνητών ασφαλείας SlowMist δήλωσε ότι βρήκε το email του επιτιθέμενου, την IP και ίχνη καθώς και ότι πρόκειται πιθανότατα για οργανωμένη από καιρό επίθεση. Ανταλλακτήρια όπως το Binance βοηθούν την PolyNetwork.

Ο χάκερ ξεκίνησε να χρησιμοποιεί αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια για να μετατρέψει τα κλεμμένα σε άλλο ενεργητικό, περιλαμβανομένων stablecoins, σημείωσε ο Tom Robinson, συνιδρυτής της Elliptic. «Τα Tokens, όπως τα stablecoins μπορούν θεωρητικά να επανακτηθούν από τους εκδότες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην επιστροφή τους στους ιδιοκτήτες. Ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό για τα κλεμμένα Ether, αν και ίσως είναι πιθανό να δεσμεύσει αυτά τα ποσά αν σταλούν σε ένα κεντρικό ανταλλακτήριο για να ρευστοποιηθούν».

Με τις εφαρμογές DeFi να συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια επενδυτικών κεφαλαίων, γίνονται πλέον στόχος συχνών επιθέσεων. Επιθέσεις που επικεντρώνονται σε αυτά αντιστοιχούν σε πάνω από το 60% των επιθέσεων στα crypto, έναντι μόλις 20% το 2020, σύμφωνα με την CipherTrace.

imerisia.gr