Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν λες και κρατούσε επίτηδες το καλύτερο για το τέλος σήμερα τα ξημερώματα…

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και από σήμερα και Ολυμπιονίκης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στην ιστορία του άλματος εις μήκος και δεύτερο στο Τόκιο, μετά από εκείνο του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά ξεκίνησε την τελευταία προσπάθεια από την τέταρτη θέση, αλλά… προσγειώθηκε πρώτος, σε ένα φινάλε με απίθανο σασπένς, καθώς ο Ετσεβαρία ήταν τραυματίας και παρότι δοκίμασε, δεν κατάφερε να κάνει την έκτη και τελευταία προσπάθειά του.

Μετά τον αγώνα, ο Τεντόγλου έμοιαζε να μην πιστεύει και ο ίδιος το πώς εξελίχθηκε η σειρά των αλμάτων. Ο θριαμβευτής του Τόκιο παραδέχθηκε πως τα πρώτα πέντε άλματά του «ήταν χάλια», σε σχέση με την κλάση του, όμως στο τέλος έκανε αυτό που έπρεπε για να νικήσει, προσθέτοντας πως στάθηκε «τυχερός».

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν χάλια», ξεκίνησε τις δηλώσεις του.

«Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχα αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο… “κάπως” που κέρδισα. Νιώθω τυχερός».

Όπως εξήγησε, «απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε».

Όσο για τη συζήτηση που είχε με τον Βρετανό Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος, Γκρεγκ Ράδερφορντ; «Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν καταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα».

Στο τέλος, δήλωσε άγνοια για την ώρα της απονομής των μεταλλίων. «Το απόγευμα είναι; Τι ώρα; Δεν νιώθω τίποτα αυτήν τη στιγμή» είπε χαμογελώντας.

naftemporiki.gr