Σε αναβρασμό τα Κορέστεια από την εγκατάσταση φάρμας γουνοφόρων ζώων δίπλα στο ποτάμι!

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι των Κορεστείων αν δεν ανακληθούν άμεσα οι άδειες που εκδόθηκαν πρόσφατα, για τη εγκατάσταση φάρμας γουνοφόρων ζώων σε μικρή απόσταση από την πλατεία του Νέου Οικισμού και δίπλα στον Λαδοπόταμο, ο οποίος τροφοδοτεί με καθαρό νερό τις πηγές της Κορομηλιάς, απ΄ όπου υδρεύεται η πόλη  της Καστοριάς και το Άργος Ορεστικό.

 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση το Τοπικό Συμβούλιο Γάβρου, καλεί σε Γενική Συνέλευση τους κατοίκους στις 14 Αυγούστου ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 μ.μ. στο θεατράκι του χωριού, με θέμα “Προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία φάρμας γουνοφόρων ζώων”.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kastorianiestia.gr εκεί έχουν εκδοθεί άδειες για 4 φάρμες, γιατί αν είχε εκδοθεί μία μεγάλη, θα έπρεπε να τηρηθούν πολύ πιο αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι. Ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι “επενδυτές” είναι Δανοί, που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις εκεί επιχειρήσεις τους με απόφαση της κυβέρνησης και βρήκαν καταφύγιο στην χώρα μας. Όπου όχι μόνο δεν απαγορεύεται η λειτουργία τους, αλλά επιδοτούνται επιπλέον, μαζί με τις άλλες κτηνοτροφικές δραστηριότητες!

 

Τον ασκό του Αιόλου γι΄ αυτή  την εξέλιξη προκάλεσε η παραπάνω απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία ανακοίνωσε περίχαρης, ως προσωπική της επιτυχία, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, πριν μερικούς μήνες.

 

Εντύπωση, ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι επιλέχθηκε αυτή η περιοχή που θεωρείται περιβαλλοντικά παρθένα, με πλούσια ιστορική και πολιτισμική  κληρονομιά, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με χίλιους δύο άλλους τρόπους. Εκτός βέβαια από άλλη μια…. φάρμα ζώων!