Αδ. Γεωργιάδης: Οι μικρές επιχειρήσεις ή θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν

Ο δρόμος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι ή συγχώνευση ή κλείσιμο σύμφωνα με τον υπουργός Ανάπτυξης και

Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη κατά τον οποίο, συγχωνεύσεις, μπορεί να σημαίνει εξαγορά από μεγαλύτερες επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν πιο μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα με περισσότερους εργαζόμενους. 

«Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες», δήλωσε o Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Kontra 24 το βράδυ της Τρίτης (21/9/2021) αφού προηγουμένως είχε δηλώσει πως «τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο αν αυτές συγχωνεύονται. Αν θέλει μια μικρομεσαία επιχείρηση να επιβιώσει θα πρέπει να «ακολουθήσει τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας».

«Πυρά» από την αντιπολίτευση Τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. «Καμία πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης για τις χρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πρόσβαση σε αυτό θα έχουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα τις εξαγοράσουν. Και κάπως έτσι τελειώνει το παραμύθι της ΝΔ, που τελικά έχει δράκο», έγραψε χαρακτηριστικά.