Άλλη μία διάκριση για την Καστοριανή Πηνελόπη Νίκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα biathle/triathle της Γερμανίας

Άλλη μία διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο με κατάθεση ψυχής από την Πηνελόπη Νίκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα biathle/triathle της Γερμανίας.

Ένα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε στην συλλογή της η πρωταθλήτρια του Μοντέρνου Πεντάθλου, αυτή την φορά το χάλκινο στο biathle (τρέξιμο 1600μ-κολύμπι 200μ-τρέξιμο 1600μ) στην κατηγορία των γυναικών.

Ένα μετάλλιο που ήρθε με πολύ «ψυχή», αφού μια ημέρα πριν η αθλήτρια κατά τη διάρκεια του αγώνα του triathle (σκοποβολή-κολύμπι-τρέξιμο) έπαθε υποθερμία και της παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες. Παρά τις παροτρύνσεις των γιατρών και προπονητών να μην αγωνιστεί λόγω του έντονου βήχα και του εξασθενημένου οργανισμού, η Πηνελόπη όχι μόνο στάθηκε στην γραμμή της εκκίνησης, αλλά κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση με επίδοση 16’30’’, πίσω από την Γερμανίδα Anne-Kathrin Bucher 16’09’‘ και την Ιταλίδα Alessia Mancini 16‘16‘‘. Ο αγώνας διεξήχθει στο Weiden της Γερμανίας 26-29 Αυγούστου, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος των διοργανωτών, αφού καθόλη την διάρκεια των αγώνων επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες και έντονη βροχόπτωση.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας της κολύμβησης πραγματοποιήθηκε σε λίμνη. Αγώνας και μετάλλιο είναι ο απολογισμός της φετινής χρονιάς για την αθλήτρια του Παναθηναϊκού, καθώς νωρίτερα είχε κατακτήσει άλλα δυο μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα laser run (τρέξιμο-σκοποβολή) στο Κάιρο της Αιγύπτου, ένα χρυσό και είχα χάλκινο. Η Καστοριάνη αθλήτρια μένει και γυμνάζεται στην Αθήνα, υπό την καθοδήγηση του επίσης καστοριανου προπονητή Γεωργίου Χρήστου. Άξιο αναφοράς είναι ότι η Πηνελόπη είναι απόφοιτος της φαρμακευτικής σχολής Αθηνών και παράλληλα με τον πρωταθλητισμό εργάζεται και ως φαρμακοποιός.