Εγκαινιάστηκε η μόνιμη Έκθεση με τις δημιουργίες του αείμνηστου Νίκου Πιστικού στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά (φώτο, βίντεο)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς, το Τοπικό Συμβούλιο Καστοριάς και την οικογένεια Ν. Πιστικού διοργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα έκθεση στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά.

Πρόκειται για τις  ξεχωριστές Εικαστικές  δημιουργίες του αείμνηστου Νϊκου Πιστικού με ομοιώματα 22 αρχοντικών και βυζαντινών μνημείων τα οποία απέκτησαν μόνιμη στέγη στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά.

 

Στο έργο του Νίκου Πιστικού αναφορά έκαναν οι  προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Καστοριάς  Ανδρομάχη Σκρέκα και ο πρώην δήμαρχος Καστοριάς  Ιωάννης Τσαμίσης. Ενώ εκτενή αναφορά στην ζωή και στο έργο του Νίκου Πιστικού έκανε ο εκδότης της εφημερίδας Καστορινή Εστία  Δημήτρης Ιατρίδης, ο οποίος συνεργάστηκε με τον αείμνηστο καλλιτέχνη στην παρουσίαση των έργων του και σε άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας μέσα από τις στήλες της εφημερίδας του.

Χαιρετισμό  απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Καστοριάς Αργύρης Ήργης που επιμελήθηκε την διοργάνωση της εκδήλωσης και ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Σάκης Ρήμος.