Καστοριά: Τι συμβαίνει με τις καθυστερήσεις στην παράδοση καυσόξυλων στους δικαιούχους

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κατοίκους των ορεινών οικισμών της Π.Ε. Καστοριάς, από την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε και φέτος στην παράδοση των καυσόξυλων στους δικαιούχους.

Βέβαια το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο και οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες στην γραφειοκρατία που υπάρχει ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται  από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών!

Όμως ειδικά φέτος  που ο χειμώνας μας έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις του και οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, θα έπρεπε από την πολιτική ηγεσία του τόπου, να ληφθεί έγκαιρα μέριμνα και να παρακαμφθούν όλα τα εμπόδια προτού πεθάνουν άνθρωποι από το κρύο!

Διότι υπάρχουν φτωχές πολυμελείς οικογένειες στα χωριά που έχουν  σαν καύσιμα μόνο τα ξύλα και δεν μπορούν να περιμένουν πότε η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού θα δεήσει να τους προσφέρει αυτό το κοινωνικό αγαθό, όπως έχει υποχρέωση από νόμο να πράξει. Για να μην αναφερθούμε και στις καταγγελίες εξαγριωμένων πολιτών που κάνουν λόγο για πιθανές  “σκοπιμότητες” στην έγκυρη παράδοση των καυσόξυλων, όπως είχε επισημάνει παλαιότερα και ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας.