Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική Άρθρα Υγεία Δ/ντής ΜΕΘ Μαμάτσειου για τον 49χρονο: Ελπίζουμε ότι είναι νέος και θα...

Δ/ντής ΜΕΘ Μαμάτσειου για τον 49χρονο: Ελπίζουμε ότι είναι νέος και θα τα καταφέρει – Με έπαιρνε η μάνα κλαίγοντας

Ο κ. Κωνσταντίνος Στόκκος , διευθυντής της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο για τον 49χρονο νοσηλευόμενο στην μονάδα .Ο 39χρονςο αδερφός του πέθανε στο Μποδοσάκειο. «Η κατάστασή του είναι σοβαρή, ήρθε σοβαρά, σχεδόν πεθαμένος, με πέντε συστήματα σε ανεπάρκεια. Κάναμε τιτάνιο αγώνα να τον βελτιώσουμε. Έχει πάθει σοβαρή ζημιά στα πνευμόνια. Είναι ξύπνιος. Δεν μπορώ να το ξέρω αν θα τα καταφέρει γιατί γίνονται επιπλοκές και πάμε πίσω. Ελπίζουμε ότι είναι νέος και θα τα καταφέρει. Αλλά δεν είναι σίγουρο. Ένστολος είναι και γυμνασμένος είναι, ίσως ήταν και ένα λόγος που δεν εμβολιάστηκε».

«Με έπαιρνε η μάνα κλαίγοντας. Και να λέει έκανα το εμβόλιο, αλλά τα δυο παιδιά όχι. Τι να της πω. Κάθε μέρα ήταν τα πράγματα άσχημα και ψυχολογικά για μένα. Της έλεγα να κάνει υπομονή και να ελπίζει στο Θεό. Αλλά δεν ήταν εύκολο»

«Στο διπλανό κρεβάτι έχω φίλη μου που προσπαθούσα να την πείσω να εμβολιαστεί, είναι το χειρότερο περιστατικό που είχα νοσηλεύσει ποτέ. Φανταστείτε τον πόλεμο που βιώνουμε, είμαστε και μόνοι και υποστελεχωμένοι, βλέπουμε τους ασθενείς σαν δικούς μας ανθρώπους, δεν καθόμαστε για τα λεφτά, καθόμαστε για να σώσουμε ψυχές».

«Είναι ασφαλές το εμβόλιο, 3 δις κόσμος έχει εμβολιαστεί με μηδαμινές συνέπειές αναλογικά. Είναι ένας πόλεμος, πρέπει να εμβολιαστούμε, ούτε στην κόλαση θα πάμε αν εμβολιαστούμε, τα εμβόλια έχουν εξαφανίσει ασθένειες. Οι νέοι δεν έχουν  θέση στις ΜΕΘ»

Αισθάνθηκα τιμή που μιλήσαμε ολοκλήρωσε τη συζήτηση ο κ. Ευαγγελάτος

Ιωάννα Παπαδημητρίου