Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Δυτ. Μακεδονία Κοζάνη Επανέρχεται η Πτολεμαϊδα στο “δικό της” σχέδιο για την Σιδηροδρομική Εγνατία

Επανέρχεται η Πτολεμαϊδα στο “δικό της” σχέδιο για την Σιδηροδρομική Εγνατία

Με νέα επιστολή στον δικό της Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο η Επιτροπή (Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας) επανέρχεται στο “δικό της” σχέδιο για την χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας

Κύριε Υπουργέ – Παπαδόπουλε Μιχαήλ,  η σιωπή ασφαλώς δεν είναι χρυσός  (Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας)

Σας στείλαμε μια επιστολή, υπογεγραμμένη από το κίνημα που ονομάζεται Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας Εορδαίας για την Ανάπτυξη, το οποίο αριθμεί εκατοντάδες Πολίτες!
Καταθέτουμε την αγωνία μας για το μέλλον αυτού του τόπου.

Η πρότασης έχει υπό την σκέπη της το πόνημα του κ. Β. Σωτηρόπουλου και αναφέρεται σε μια τεράστια περιοχή, που υπερκαλύπτει τις τρεις Μεγάλες Πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τις αφορά άμεσα, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη τους και την παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους.
Όπως θα έχετε αντιληφθεί (παλιός και έμπειρος πολιτικός εξ’ άλλου είστε), η Βόρεια Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την ευρεία έννοια του όρου αδειάζει!!!…Ερημώνει!!! Και απαξιώνεται!!!

Αυτή η Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή, αφορά ολόκληρο το αποτύπωμα της Αρχαίας Εορδαίας, το οποίο έχει περιορισμένη οικονομικοκοινωνική επικοινωνία μεταξύ του και είναι αποκλεισμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η κατασκευή της θα πυροδοτήσει εξελίξεις.

Δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με την πόλη της Κοζάνης (αποκαλύπτουμε το μέγα μυστικό) αλλά της δίδει πλούσια επικαρπία, και ως πρωτεύουσα της περιφέρειας θα αισθανθεί βαθιά την ανάπτυξη που πιο πάνω αναφέρουμε.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, οποιοδήποτε Δυτικομακεδόνας θέλει να ταξιδέψει προς Νότο, μέσω Κοζάνης θα διέλθει, το αυτό αφορά και την διακίνηση εμπορευμάτων. Δείτε τον χάρτη. Και όταν ομιλούμε για Νότο αναφερόμαστε και προς Αθήνα και προς Καλαμπάκα αλλά και προς Ηγουμενίτσα.

Οι έννοιες της Περιφερικής και Κοινοτικής ανάπτυξης όπως είναι διαμορφωμένες στην Αρχική Χάρτα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως από τον Ρομπέρ Σουμάν, αυτό επιτάσσουν και από εκεί ξεκινά και έννοια της Περιφερειακής Συνειδήσεως, κακώς επικρατεί πόλεμος και ακραίοι τοπικισμοί.

Κύριε Παπαδόπουλε,

δεδομένου ότι στη περιοχή μας έρχεται ο πρωθυπουργός εν είδει Αγίου Βασιλείου, φέροντας δώρα! Τα οποία θα κρατήσουν ζωντανή την κοινωνία στις εστίες μας.
Οφείλετε να μιλήσετε να λάβετε θέση και να παρέμβετε.

Ασφαλώς και περιμένουμε την συνδρομή σας.

Ομιλούμε εις το όνομα του Ορθολογισμού

Η διέλευσης της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής από την Εορδαία είναι:

Η Συντομότερη.
Η Οικονομικότερη.
Η Ασφαλέστερη.
Αλλά κυρίως έχει αυτά που ζητά και η Ε.Ε.

Βοηθά την περιοχή που πλήττεται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση.

Κατανέμει δίκαια τους πόρους στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), και δεν αφήνει μια ολόκληρη περιοχή να παραμείνει περιοχή των γερόντων πλέον!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ