Προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ μόνο από Κοζάνη και Φλώρινα για όλες τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Όσο κι αν μοιάζει εξωφρενικό, που επιβεβαιώνει στην πράξη τις μύχιες προθέσεις του προγράμματος της “Δίκαιης Μετάβασης” για μια Περιφέρεια δύο ταχυτήτων, άλλο τόσο φαντάζει… κυνικό το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις από επιχειρήσεις όλης της Δυτικής Μακεδονίας, με επιδότηση από 75% έως και 100% αλλά μόνο από τα μητρώα ανέργων της Κοζάνης και της Φλώρινας!!!

 

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις της Καστοριάς και των Γρεβενών είτε θα πρέπει να μετακομίσουν σωρηδόν σε Κοζάνη και Φλώρινα, για να μπορούν να προσλάβουν επιδοτούμενους εργαζόμενους είτε θα αναγκαστούν, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού να βάλουν λουκέτο!

 

Ενώ και οι Οργανισμοί του Δημοσίου (Δήμοι, Αντιπεριφέρειες κλπ) που θα θελήσουν να κάνουν χρήση του Προγράμματος, θα πρέπει απαραίτητα να απευθύνονται στα μητρώα ανέργων της “λιγνιτικής” Κοζάνης και Φλώρινας!

Όσο για τους ανέργους της Καστοριάς και των Γρεβενών, μάλλον θα

πρέπει να μεταδημοτεύσουν στους δύο άλλους νομούς της Περιφέρειας για να βρουν δουλειά ή να εγκαταλείψουν για πάντα τον τόπο καταγωγής τους!

Πάνω στο ζήτημα αυτό είχαμε, μέχρι στιγμής, τρεις – οι δύο μάλλον μάλλον “χλιαρές” αν όχι άστοχες – αντιδράσεις:

Η πρώτη προέρχεται από τον κυβερνητικό βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, ο οποίος μάλλον από … κακή ανάγνωση του Προγράμματος ενημερώνει τους  συνδημότες του ότι  Η Καστοριά κερδίζει από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους στην μεταλιγνιτική περίοδο.

 

Ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης  επιχειρεί με κομψό τρόπο να αμβλύνει τις αντιδράσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή του προγράμματος, ελπίζοντας σε μια δεύτερη ευκαιρία ενός άλλους προγράμματος που θα συμπεριλαμβάνει και την Καστοριά.

 

Η μόνη που από την αρχή εντόπισε το πρόβλημα  κι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελγιορίδου  η οποία ανάφερε ότι:  Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ της ΝΔ για 3400 ανέργους στη Δυτική Μακεδονία  δεν αφορά άνεργους Καστοριανούς

 

Δ.Ι.