Την πρόθεση της Κυβέρνησης για Επαναλειτουργία του εργαστηρίου ταπητουργίας στο Νεστόριο Καστοριάς, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  και συγκεκριμένα τον Δήμο Νεστορίου επισκέφτηκε, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο Υφυπουργός εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει δράσεις οικοτεχνίας, υφαντουργίας, ξυλογλυπτικής και χειροτεχνίας στον ελλαδικό χώρο, έπειτα από συνεννόηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, επισκέφτηκε το εργαστήρι ταπητουργίας στο Νεστόριο Καστοριάς και το εργαστήρι υφαντουργίας στη Βλάστη Κοζάνης.

Τον Υφυπουργό, υποδέχτηκε και ενημέρωσε διεξοδικά για το υφαντουργείο του Νεστορίου, που λειτουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια στο πρώην  δημοτικό σχολείο της περιοχής, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, όπου συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα  κονδύλια για να επαναλειτουργήσουν τα δύο εργαστήρια.

«Μέσα στο 2022 θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσουν πιλοτικά  τα συγκεκριμένα εργαστήρια, αρχικά ως δομές κατάρτισης, δίνοντας την ευκαιρία στου συμμετέχοντες να αποκτήσουν συγκεκριμένη πιστοποίηση που θα αναγνωρίζεται από το θεσμικό πλαίσιο της πολιτείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιατρομανωλάκης.