Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα – Έως τα μεσάνυχτα η διασκέδαση

Υποχρεωτική η μάσκα υψηλής προστασίας ή η διπλή χειρουργική στους εργαζομένους στην εστίαση – Θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι – Η μουσική θα διακόπτεται, μόνο όταν διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι περιορισμοί αυτοί – Με χωρητικότητα 10% οι αγώνες στα γήπεδα, ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα

 

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, δεν θα υπάρξουν ενδιάμεσα μέτρα -πριν την Πρωτοχρονιά, δηλαδή- αλλά αυτά θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου και τουλάχιστον μέχρι τις 13 του μηνός.

Αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός, εξηγώντας ότι τυχόν νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα οδηγούσαν στη μεταφορά της διασκέδασης σε σπίτια, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή ανεμβολίαστους.

Τα μέτρα έχουν ως εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας και στους εργαζομένους στην εστίαση.
  • Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει ωράριο στη διασκέδαση, με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι. Η μουσική θα διακόπτεται, μόνο σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι παραπάνω περιορισμοί.
  • Στα γήπεδα, η συμμετοχή είναι 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν παρατηρηθεί ότι τα μέτρα δεν τηρούνται οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Για επίσκεψη στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα απαιτείται εξέταση PCR.
  • Θα ισχύσει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο.