Διεγράφη ο Π. Κουρουμπλής από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Η πρώτη αντίδρασή του (video)

Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος, απευθυνόμενος

στην κυβέρνηση, με αφορμή την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, είπε από το βήμα της βουλής «δολοφονήσατε ανθρώπους». Ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή για τη διαγραφή Κουρουμπλή στον πρόεδρο της Βουλής.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ζήτησε να ανασκευάσει ο κ. Κουρουμπλής, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε στη διαγραφή του.

Νωρίτερα στη Βουλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλήςαπευθυνόμενος στην κυβέρνηση με αφορμή την μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα, είπε ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Έχετε θράσος, δολοφονήσατε ανθρώπους», προκαλώντας τις έντονες  αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι του ζητούσαν να ανακαλέσει, ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπραξε. Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην ομιλία του έκανε λόγο για αθλιότητες και  λαϊκισμούς του βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος έκανε λόγο για άστοχες δηλώσεις, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τυμβωρυχία όπως έκανε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  ζήτησε από τον Π. Κουρουπλή να ανακαλέσει και να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές του.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «καταδικάζουμε τέτοιου είδους ακρότητες».

Η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις αναφορές Κουρουμπλή είπε οτι το ΚΚΕ ακόμη και όταν οργίζεται δεν έχει την ανάγκη να χρησιμοποιεί βρισιές προσβολές και χαρακτηρισμούς.

Παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ο οποίος απηύθυνε μομφή στον Π. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι οι αναφορές περί δολοφόνων είναι ό,τι αποκρουστικότερο και χυδαιότερο έχει λεχθεί στη βουλή.

ertnews.gr