Κοζατσάνη – Μάνος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για Φράγμα Νεστορίου – Πάγωμα των αποζημιώσεων για τους φασολοπαραγωγούς

Με μικρό καλάθι επέστρεψαν οι Αντιπεριφερειάρχες Δ. Κοζατσάνη και Θ. Μάνος από την Αθήνα μετά τις επαφές που είχαν με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων για τις εξελίξεις στο Φράγμα του Νεστορίου και στο χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις των φασολοπαραγωγών που επλήγησαν  φέτος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Συγκεκριμένα για το Φράγμα Νεστορίου, η μόνη εξέλιξη είναι ότι η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο δικαιώθηκε ύστερα από προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και θα αποζημιωθεί. Στη συνέχεια θα γίνει διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπυξης και αν καταλήξουν, θα συνεχίσουν οι ίδιοι ανάδοχοι την ολοκλήρωση του έργου με κάποια αναθεώρηση του προϋπολογισμού προς τα πάνω. Στην αντίθετη περίπτωση θα κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος και μετά από κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες θα αναλάβει ο τρίτος επιλαχών από τον διαγωνισμό.

 

Για το θέμα της αποζημίωσης των φασολοπαραγωγών τα πράγματα είναι πιο δυσοίωνα και δεν αναμένεται κάποια θετική εξέλιξη πριν από τον καινούργιο χρόνο. Και τούτο διότι όπως τόνισαν οι δύο αντιπεριφερειάρχες η διεύθυνση του ΕΛΓΑ από την Κοζάνη δεν έχει στείλει ακόμα στα κεντρικά τις εκτιμήσεις της για τις ζημιές που υπέστησαν οι φασολοπαραγωγοί και δεν αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταβολής.