Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Κοινωνία Μετάλλαξη Όμικρον: 5 μέρες καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς και όσους έχουν ήπια...

Μετάλλαξη Όμικρον: 5 μέρες καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς και όσους έχουν ήπια συμπτώματα

Την επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες πριν την Πρωτοχρονιά, προανήγγειλε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των επιστημόνων όπου θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα δει τα σημερινά και αυριανά κρούσματα.

Υπογράμμισε μάλιστα πως στην Αττική, πλέον, υπάρχει 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα της Αμερικής.

Πρόσθεσε ακόμα ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η  Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Στη λήξη του πενθήμερου αν παραμένουν ασυμπτωματικοί, τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους αλλά με μάσκα παντού ακόμα και στο σπίτι για άλλες πέντε ημέρες.

real.gr