Όταν ακούς να μιλάνε για το Νεστόριο στην Καστοριά το μυαλό σου πάει σίγουρα στο Ρίβερ Πάρτι. Εκτός από το διάσημο μουσικό φεστιβάλ, ο τόπος έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις και θέματα που κατέγραψε η εκπομπή. Από τις εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που οργανώνουν οι ντόπιοι αξιοποιώντας τη σπουδαία φύση του Γράμμου μέχρι τη παραδοσιακή και δύσκολη τέχνη της πέτρας που ακόμα βρίσκει δεξιοτέχνες να την υπηρετήσουν ή το Αστεροσχολείο που ετοιμάζεται να λειτουργήσει.

Εκεί ο Κωστής Ζαφειράκης θα κάνει άλμα από την αστική πραγματικότητα στη φύση κάνοντας καταρρίχηση (rappel) στον Κόκκινο βράχο, θα έχει μια ιστορική συνάντηση με τις γυναίκες στην πλατεία για να μάθει το μυστικό της γυναικείας μακροζωίας, θα ανακαλύψει πόσο ευαίσθητοι είναι οι «ελέφαντες», η πιο βραστερή ποικιλία φασολιών του Νεστορίου και θα δυσκολευτεί να αποχωριστεί την ελευθερία που εμπνέει το Νεστόριο σε κατοίκους και επισκέπτες.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στην ΕΡΤ3 στις 12:30

Δείτε το trailer της εκπομπής:

Παρουσίαση – σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης Αρχισυνταξία: Νίκη Πηλείδου Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Κώστας Αυγέρης, Χρήστος Βρύζας Εναέριες λήψεις: Μπάμπης Μιχαλόπουλος Ήχος – Μίξη ήχου: Κρίτων Κιουρτσής- Tanya Jones Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου Μοντάζ: Βαγγέλης Μολυβιάτης Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα