Γκρίζες Ζώνες: Ο κάπτεν Σπάροου και… το πολυμηχάνημα της λίμνης!

Δεν πίστευαν στ΄ αφτιά τους όσοι άκουσαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας να… καλωσορίζουν στην τελευταία συνεδρίαση το πολυμηχάνημα της λίμνης!

Το οποίο είχε παραληφθεί πριν τρία χρόνια από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και έκτοτε έμοιαζε με… μαγική εικόνα, που όλοι το γνώριζαν αλλά κανείς δεν το έβλεπε να κόβει καλάμια στην λίμνη… Κάτι δηλ. σαν το πλοίο – φάντασμα του Κάπτεν Σπάροου στους “Πειρατές της Καραϊβικής”! Με την διαφορά ότι εδώ το πολυμηχάνημα είχε εξαφανιστεί, γιατί λόγω βλάβης στο σύστημα κοπής των καλαμιών, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην αποστολή του!

Και χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια, μέχρι που η εταιρεία να αναλάβει την αποκατάσταση του συστήματος, στα πλαίσια της εγγύησης και να γίνει η οριστική παραλαβή του μηχανήματος από την Αντιπεριφέρεια.

Χωρίς όμως να αναπληρωθούν οι χαμένες εργατοώρες, για το διάστημα που το πολυμηχάνημα παρέμεινε “δεμένο” στο μουράγιο… Να βλέπει την λίμνη χωρίς κουράγιο…

Γι΄ αυτό και μάλλον… μπαγιάτικα τα καλωσορίσματα, που δεν έπεισαν κανένα…. Ούτε τους προηγούμενους που το παρήγγειλαν ούτε αυτούς που το παρέλαβαν για δεύτερη φορά….

 

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας