Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Καστοριάς

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση:

Δευτέρα 31 Γενάρη, 6:00μμ, 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς.

 

Εκλογές ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ :

Τρίτη 1 Φλεβάρη, 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς, 12:00μ έως 7:00μμ

 

 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές, νεοδιόριστοι, μόνιμοι, συμμετέχουμε μαζικά!

Υποψήφιοι για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

         ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ                                             ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
 ΔΑΝΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ(αναπληρώτρια)               ΕΙΔ.ΕΠΑΓ.ΓΥΜΝ-ΛΥΚΕΙΟ                 
       ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                                      ΓΕΛ  ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

 

Εκλέγουμε μαχητικό Διοικητικό Συμβούλιο που θα οργανώνει τον αγώνα. Ενισχύουμε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που συγκροτούν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και άλλοι πρωτοπόροι συνάδελφοι στην πάλη για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα, για την πρωτόγνωρη συμμετοχή και την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών, για το 95% συμμετοχή στην απεργία – αποχή, για τη συγκλονιστική απεργία στις 11 του Οκτώβρη. Χρειάζεται τα σωματεία του κλάδου να συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση, σε αυτό θα συμβάλει η ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, της μόνης δύναμης που με συνέπεια και πρωτοπόρα δράση συνέβαλε ώστε να εκφραστεί ένα πελώριο απεργιακό ποτάμι απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Το σωματείο είναι το κοινό μας σπίτι! Με ενεργητική συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του, μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς νόμους, για την κάλυψη των δικών μας αναγκών.

 Οι δυνάμεις της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε όλη τη χώρα πρωτοστάτησαν:

  • Για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία.
  • Για το εμβληματικό 95% αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια.
  • Για την ακύρωση της προσπάθειας να μπουν κάμερες στις τάξεις.
  • Ενάντια στην μετατροπή των εκπαιδευτικών σε μηχανισμό απεργοσπασίας σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων με την «τηλεκπαίδευση» στα υπό κατάληψη σχολεία.
  • Ενάντια στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης».
  • Για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Για να μην συγχωνευθεί ούτε ένα τμήμα, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, στη διεκδίκηση μόνιμων μαζικών διορισμών.
  • Στην αντιπαράθεση με το περιεχόμενο της λεγόμενης «αξιολόγησης», δηλαδή τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών.
  • Στην επιτυχία όλων των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων.
  • Στην απόκρουση της διοικητικής αυθαιρεσίας και των πιέσεων γιατί δεν έχουν δεσμεύσεις σε καμία κυβέρνηση και στη διοίκηση.
  • Για την κοινή δράση μαζί με τους γονείς και τους μαθητές για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τα σχολεία, σε όλη την Ελλάδα.

Από την αρχή της πανδημίας, δίνουμε μάχες σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Κάναμε τεράστια προσπάθεια με όλα τα μέσα να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία, να διατηρήσουν οι μαθητές μας μια στοιχειώδη επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που μετέτρεψε τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Δίνουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα, απέναντι σε έναν οδοστρωτήρα νόμων, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να αξιοποιήσει την πανδημία προκειμένου, με πιο βίαιο τρόπο, να υλοποιήσει αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που έχουν σχεδιαστεί εδώ και 30 χρόνια και πλευρές τους έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ).

 

 

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε νικητές!

Δε λυγίσαμε στις απειλές του Υπουργείου, στις δικαστικές αποφάσεις, στην ωμή βία και την καταστολή. Καταφέραμε να αποκρούσουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης, τον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπάθησε να καλλιεργήσει.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών πρωτοστάτησε και είναι η μοναδική δύναμη που πάλεψε με ενιαίο και αταλάντευτο τρόπο, σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, σε κάθε Σύλλογο Π.Ε και ΕΛΜΕ. Την πιο κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, βαραίνει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στα σωματεία, αποτελεί τροχοπέδη στην κλιμάκωση του αγώνα μας. Η κοινή απόφαση ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ – ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, αξιοποιώντας και τη στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στη ΔΟΕ, για την αναστολή της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση είναι αποκαλυπτική του ρόλου αυτών των δυνάμεων. Η απόφασή τους οφείλεται στη στρατηγική τους σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική και τους σχεδιασμούς της Ε.Ε. για την Παιδεία. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι στις πιο κρίσιμες φάσεις ανόδου της πάλης του κινήματος, σύγκρουσης εφ’ όλης της ύλης με την κυβερνητική πολιτική, αποτελούν το καλύτερο «μαξιλαράκι» της κυβέρνησης μέσα στο κίνημα. Να γιατί πρέπει να ανατραπεί αυτός ο αρνητικός συσχετισμός.

Στη σημερινή εποχή των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων, σε μια εποχή που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως μας αξίζει, δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχτούμε τη διεύρυνση των ταξικών φραγμών και των μορφωτικών ανισοτήτων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε η υγεία να είναι εμπόρευμα και η ανθρώπινη ζωή κόστος.

Όλες οι κυβερνήσεις θυσιάζουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας στον βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Είτε με οικονομική ανάπτυξη είτε με οικονομική κρίση παραμένουμε τα μόνιμα υποζύγια. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς, αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των εργαζομένων τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα.

Τα σωματεία και η οργάνωση των εργαζομένων είναι καρφί στο μάτι του κράτους, των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας γι΄ αυτό και προσπαθούν να τα χτυπήσουν, να τα συκοφαντήσουν, να περιορίσουν τη δράση τους.

Ο νόμος – έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη) αποτελεί αντιδραστική τομή, αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και το προχωράει πολλά βήματα μπροστά. Ήμασταν ο πρώτος κλάδος που συρθήκαμε 3 φορές στα δικαστήρια με βάση τον νόμο Χατζηδάκη. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των ηγεσιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που καθησύχαζαν τον κλάδο ότι ο νόμος αυτός δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς και μόλις εφαρμόστηκε υποτάχθηκαν σ’ αυτόν αναστέλλοντας την Απεργία – Αποχή!

Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε είναι σκληρός, διαρκής, δεν είναι έργο μιας πράξης. Συγκρούεται με τον πυρήνα της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, είναι κόντρα στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υλοποιούν αυτή τη στρατηγική στην Παιδεία και συνολικότερα. Η αντιπαράθεση με αυτούς τους σχεδιασμούς απαιτεί μαζικότητα, αντοχή, ενότητα του κλάδου. Έχουμε πλέον αρνητική πείρα, από τις περιόδους που το κίνημα και οι αγώνες μας υποτάχθηκαν στα σχέδια της κυβερνητικής εναλλαγής. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό για άλλη μια φορά.

Οδηγός μας είναι οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στην efood, των μεταλλεργατών της ναυπηγοεπισκευής, των υγειονομικών και της COSCO, που στην πράξη τσαλάκωσαν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο και απέδειξαν ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας, η σύγκρουση και η οργανωμένη απειθαρχία απέναντι στους άδικους νόμους μπορεί να ανοίξει δρόμο για να γίνει πράξη το δίκιο μας.

Ψηφίζουμε μαζικά το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών!

Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, θα τους δίνει τη δυνατότητα να εξηγούν τη φυσική και κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορούν να την αλλάζουν. Κριτήριο για τις σπουδές τους να μην είναι η τσέπη των γονιών τους. Σε αυτό το σχολείο ο εκπαιδευτικός για να λειτουργήσει πρέπει να έχει μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, μισθό και ασφάλιση που να καλύπτει τις ανάγκες του, συνθήκες εργασίας και σχολικές υποδομές που να αντιστοιχούν στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Να μείνει στα χαρτιά η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», να μην περάσει η παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Επαναπροκήρυξη άμεσα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απεργίας – αποχής.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη).
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγειινή και ασφάλεια στα σχολεία, για 15 μαθητές ανά τάξη, για κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών.
  • Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
  • Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.
  • Στήριξη της δουλειάς των εκπαιδευτικών στις τάξεις, για επαγγελματική, επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση.