Νέα Προμήθεια Οικίσκου, ύψους 8.000€, για τις Ανάγκες Αντιμετώπισης της Πανδημίας          από την  Π.Δ.Μ-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε κατά την σημερινή (25/01/22) συνεδρίαση, η προμήθεια ενός ακόμα οικίσκου για την Π.Ε. Καστοριάς, ύψους 8.000 ευρώ με το ΦΠΑ, κατόπιν σχετικού αιτήματος της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας – Κ.Υ. Καστοριάς και της υπεύθυνης διαχειρίστριας κρουσμάτων κορωνοϊου  της περιοχής Βίκυς  Μπουργανού.

Ο έντονος συνωστισμός που προκαλείται τόσο στο Κέντρο Υγείας (Κ.Υ) Καστοριάς όσο και στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού λόγω του μεγάλου όγκου ιχνηλάτησης μαθητών, εκπαιδευτικών,  αλλά και όλων των πολιτών, δημιουργεί την ανάγκη  ενός 3ου σημείου ελέγχου για τον Κορωνοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Το νέο σημείο, θα βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Καστοριάς, στο πάρκο «Κυκλοφοριακής Αγωγής» και αναμένεται να αποσυμφορήσει τα ήδη υπάρχοντα σημεία ελέγχου της περιοχής, ενώ ο χώρος στάθμευσης που υπάρχει θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πρόκειται για έναν οικίσκο τύπου isobox με στατική επάρκεια, διαστάσεων 3 μ. Χ 5 μ., μονόχωρο, με παροχή ρεύματος και νερού, κλιματιστικό, νιπτήρα και γενικά όλες τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές και λοιπές εγκαταστάσεις, ώστε να είναι κατάλληλος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες, να χρησιμοποιηθεί ως σημείο δειγματοληψίας για test Covid.

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς παρεμβαίνει, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν (συνωστισμός) και συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού. Για άλλη μια φορά έρχεται να υποβοηθήσει το πολύτιμο έργο που επιτελούν οι δομές υγείας της περιοχής μας, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών.