Ο Γ. Κασαπίδης “άδειασε” από την Καστοριά τον Λ. Μαλούτα για το νέο Νοσοκομείο στην Κοζάνη

Με την υπόμνηση ότι τους σχεδιασμούς γαι την δημόσια υγεία, αναλαμβάνει αποκλειστικά η κεντρική κυβέρνηση, ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης, “άδειασε” επί της ουσίας τον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα και τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για νέο περιφερειακό Νοσοκομείο στην Κοζάνη. Με την παράλληλη υποβάθμιση των άλλων πέντε που λειτουργούν σήμερα στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της “Καστοριανής Εστίας”, ο Γ. Κασαπίδης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της περιφερειακής αρχής να ενισχύσει με εξοπλισμό και υποδομές τα υπάρχοντα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, δαπανώντας περισσότερα από 50 εκ. ευρώ μέχρι σήμερα, εκ των οποίων τα 7 εκ. διατέθηκαν στο Νοσοκομείο Καστοριάς και το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού.

 

Ενώ διανεμήθηκαν από 20.000 ευρώ σε κάθε Νοσοκομείο για ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα ακαδημαϊκού επιπέδου, με στόχο “να μη φεύγουν περιστατικά από την Δυτική Μακεδονία, υποβάλλοντας σε μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα τους ασθενείς συμπολίτες μας”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.