Ολ. Τελιγιορίδου: Ο κ. Μαλούτας θέλει να διαλύσει όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας της Δ. Μακεδονίας για να φτιάξει ένα νέο στην Κοζάνη

 Όποιοι νομίζουν πως θα διαλύσουν το Νοσοκομείο Καστοριάς όπως έγινε και με την Αρχιτεκτονική Σχολή είναι βαθιά νυχτωμένοι.

 

Ο κ. Μαλούτας χθες σχετικά με το θέμα για την “ίδρυση” νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη δήλωσε: “δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Τελιγιορίδου, εγώ είμαι δήμαρχος Κοζάνης και κοιτάω το συμφέρον του Δήμου μου”. Καλά κάνει ο δήμαρχος Κοζάνης και κοιτάει το συμφέρον του Δήμου του, αλλά με την εν λόγω μελέτη δεν κοιτάει μόνο τα του Δήμου του.

Να του υπενθυμίσω λοιπόν ότι εγώ είμαι Βουλευτής Καστοριάς και κοιτάω το συμφέρον της Καστοριάς. Το να θέλει να κάνει ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη είναι αποδεκτό. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι ότι για να κάνει ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη θέλει να διαλύσει όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στην μελέτη δεν προβλέπεται ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ιατρικού προσωπικού για το νέο νοσοκομείο της Κοζάνης! Και οι 122 θέσεις γιατρών που προβλέπονται για το νέο νοσοκομείο θα καλυφθούν από το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα από τις 122 θέσεις οι 54 θα δοθούν από το Νοσοκομείο Καστοριάς και οι υπόλοιπες 68 από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με λίγα λόγια ο Δήμος Κοζάνης θέλει νέο νοσοκομείο κλείνοντας τα υπόλοιπα. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και όσο περνά από το χέρι μου θα προστατέψω την Π.Ε. Καστοριάς και το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής μου να έχουν νοσοκομείο και όχι κέντρο υγείας όπως ονειρεύεται ο κ. Δήμαρχος και η “μελέτη” του!

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου