Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρχική Ανακοινώσεις Παράταση περιοριστικών μέτρων κατά μία εβδομάδα

Παράταση περιοριστικών μέτρων κατά μία εβδομάδα

Παράταση μίας εβδομάδας στα περιοριστικά μέτρα, εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα”.

Το πρωί, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει πως η κορύφωση της Όμικρον έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα.

“Ενώ στην κοινότητα η Ομικρο είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων”, είχε σημειώσει ο υπουργός.

Όπως είπε, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σε ποσοστό 70% από ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα την περίοδο των εορτών. Η παραλλαγή Όμικρον που κυριαρχεί δίνει πιο ήπια νόσηση, όμως η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία δεν θα αρχίσει να φαίνεται προτού περάσουν δύο βδομάδες από τώρα, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν, με αυτόν τον ρυθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.