Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε από κορονοϊό βρέφος δύο μηνών

Τη μάχη για τη ζωή έχασε ένα βρέφος μόλις 2 μηνών  που νοσούσε με κορονοιό στη Θεσσαλονίκη και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι είχε γεννηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Μόλις εννέα μέρες αργότερα διακομίσθηκε στα επείγοντα όπου διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Το μωρό εμφάνισε ακολούθως αναπνευστική δυσχέρεια και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στις 12 Δεκεμβρίου. Παρά τη μάχη των γιατρών, το βρέφος κατέληξε.

Αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειασθεί η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ νεογνών του “Ιπποκράτειου”, όπου και παρέμεινε περίπου για 30 ημέρες, χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Η μητέρα του νόσησε και εκείνη με COVID-19, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε η νοσηλεία της. Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι δεν είχε γεννηθεί πρόωρα.

Τι είπε η Μίνα Γκάγκα για το νεκρό βρέφος στην Θεσσαλονίκη

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για την τραγωδία με το μωράκι που έχασε την ζωή του στην Θεσσαλονίκη από κορονοϊό και απάντησε: «Είναι ένα βρέφος που γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου. Προσήλθε στο Ιπποκράτειο στις 12 Δεκεμβρίου σε βαριά κατάσταση. Μεταφέρθηκε στη μονάδα νεογνών και κατέληξε χθες. Τα μωράκια είναι πιο ευάλωτα, είναι λιγότερο προστατευμένα. Από ό, τι κατάλαβα υπήρχε και ανεμβολίαστο περιβάλλον… Μας λυπεί πάρα πολύ».

Πηγή: thestival.gr