Ζ. Τζηκαλάγιας: Ώρα Τουρισμού – Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Είναι πανθομολογούμενη πλέον διαπίστωση η υστέρηση προβολής και ανάδειξης της τουριστικής αξίας της Καστοριάς. Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες και επίμονες

προσπάθειες. Η σημερινή συνάντησή μου με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ.Δημήτρη Φραγκάκη ήταν ουσιαστική.

Με πρόσφατο νόμο που ψηφίσαμε δίνεται η δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει ομίλους και δράσεις προβολής με χρηματοδότηση απευθείας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μετά την διαφήμιση του ορεινού τουρισμού στο εξωτερικό ακολουθεί άμεσα τρίμηνη καμπάνια στο εσωτερικό. Τους αμέσως επόμενους μήνες θα συμμετέχει και η Καστοριά σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε περίπτερα του ΕΟΤ. Ευχαριστώ τον κ. Γενικό που αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα της συμμετοχής και της Καστοριάς στην στήριξη της ανόδου του ορεινού τουρισμού της χώρας, υιοθετώντας τις εντολές του Πρωθυπουργού. Προς επίρρωση αυτών ο κ. Φραγκάκης αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου και στα τέλη Φεβρουαρίου θα έρθει πρώτη φορά στην Καστοριά.

Τον δρόμο για την < Ώρα Τουρισμού> για την Καστοριά όμως ανοίγει η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση την δική μου και της κομματικής μας οργάνωσης. Έτσι θα έχουμε την χαρά να την υποδεχτούμε και να την φιλοξενήσουμε στην Καστοριά το επόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου.