Άνδρας 106 ετών αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας του: «Δεν κάνω δύο πράγματα…»

Άνδρας 106 ετών αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας του: «Δεν κάνω δύο πράγματα…»

Ο Γκόρντον Έουερς γιορτάζει τα 106 του χρόνια και σκέφτεται χαμογελαστός τις 10 δεκαετίες που έχει περάσει. Όπως λέει, νοιώθει ότι μπορεί ακόμα και του «κόβει» και μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του. Ο Γκόρντον, ο οποίος είναι από το Περθ της Αυστραλίας, γεννήθηκε το 1916 και έχει ζήσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τη Μεγάλη Ύφεση και τώρα την πανδημία του Covid-19.

Μιλώντας στο «9 News» της Αυστραλίας ρωτήθηκε, φυσικά, για το «μυστικό» της μακροζωίας του και απάντησε ότι, ενώ οι περισσότεροι στην ηλικία του έχουν μια λίστα με πράγματα που κάνουν για την υγεία τους, εκείνος παραπέμπει σε αυτά που… δεν κάνει ή -καλύτερα- δεν έκανε ποτέ του.

Λέει πως είναι σημαντικό στη ζωή «να ζεις με λογική, να αναπνέεις τακτικά, να σκέφτεσαι θετικά και να ζεις με ελπίδα», αλλά πιστεύει ότι δύο πράγματα συγκεκριμένα, τα οποία πάντα απέφευγε, είναι το μυστικό της μακροχρόνιας ζωής του: Το κάπνισμα και το ποτό.

Ο Γκόρντον παραδέχεται πως δεν έχει καπνίσει ποτέ τσιγάρο στη ζωή του και δεν έχει πιει αλκοολούχο ποτό στα 106 χρόνια ζωής του: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, απλώς μου συνέβη και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα».

Οι εμπειρίες ζωής του Γκόρντον έχουν επηρεάσει τον τρόπο ζωής του και παραδέχεται ότι ήταν πάντα λιτός από τότε που έζησε τη Μεγάλη Ύφεση.

aftodioikisi.gr