Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη (video)

Δείτε τον δράστη να ενεργοποιεί τον εκρηκτικό μηχανισμό  -Επίθεση με γκαζάκια και στο σπίτι του πρόεδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα -Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών

Η έκρηξη στο σπίτι του δημοσιογράφου σημειώθηκε στις 2:29 με αποτέλεσμα να «σηκωθεί στο πόδι» η ήσυχη γειτονιά και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση:

Στο σημείο, έσπευσαν δυο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το χώρο με την ειδική ομάδα του ΤΕΕΜ να συλλέγει υπολείμματα που θα σταλούν για εξέταση. Η δεύτερη επίθεση στην οικία του Βασίλη Ντούμα έγινε στην Κυψέλη.

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι εάν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας η φωτιά θα μπορούσε να μπει μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου δεν μένει εκείνος αλλά η πεθερά του που ευτυχώς έλλειπε.

gkazakia_kabourakis_spiti_art

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ο κ. Καμπουράκης περιέγραψε ότι στο βίντεο φαίνεται ο δράστης, ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας.

Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει μίλησε ο Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε ότι γύρω στις 2 και μισή τα ξημερώματα έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός συνοδευόταν από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και προκλήθηκε φωτιά.

«Κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιες μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Όπως επισημανε ο κ. Ντούμας, δεν είχε προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημοσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου. «Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνευσαν εκατοντάδες ζωές», πρόσθεσε.

Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι οι τρομοκρατικες ενέργειες ειναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα»