Η κοπή της βασιλόπιτας του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς.

Στην εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα “Κοινωνική Παράδοση της Εκκλησίας και Καστοριά” με αναφορές στην δράση του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και των φιλανθρωπικών σωματείων της Καστοριάς και της ομογένειας.

Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Limneon σήμερα Σάββατο παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Αντιπεριφερειάρχης  Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, η Δ/ντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακολούθησε απολογισμός των φιλανθρωπικών δομών που υποστηρίζονται από την Ιερά Μητρόπολη και από τις εισφορές φιλάνθρωπων συμπολιτών μας.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικο.

Τρεις ήταν οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί. Ο ένας ήταν ο π. Βασίλειος Σωτηρίου, ο δεύτερος ήταν ο δάσκαλος Ζήσης Λάϊος  ενώ ο τρίτος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη.