Καστοριά: Καζάνι που βράζει η τοπική κοινωνία

Επίσημα δεν έχει καταγραφεί κάτι σχετικά με τις αντιδράσεις των νοικοκυριών και των επιχειρηματιών από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση την “ρήτρα αναπροσαρμογής” στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου.

Ανεπίσημα όμως, η τοπική κοινωνία μοιάζει με καζάνι που βράζει, διότι οι αυξήσεις στο ρεύμα, συμπαρασύρουν και τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών προς τα πάνω, με αποτέλεσμα τα έσοδα να μην φτάνουν να καλύψουν ούτε τα είδη πρώτης ανάγκης…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νάχεις και τους παρόχους του ηλεκτρικού ρεύματος, να στέλνουν αράδα στον ΔΕΔΗΕ εντολές διακοπής ρεύματος, σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα τέλη επανασύνδεσης.

Με αποτέλεσμα να αναγκάζονται εκόντες – άκοντες να “σπάσουν” τις οφειλές σε ισόποσες δόσεις κατόπιν ρυθμίσεως και να μεταφέρουν στο… μέλλον το μεγαλύτερο βάρος του χρέους.

Αν εν τω μεταξύ δεν προκύψει κάποιος νέος λογαριασμός που θα εκτινάξει την συνολική οφειλή στο ταβάνι. Κι άντε πάλι από την αρχή… Σαν το πιθάρι των αρχαίων Δαναϊδων, που δεν γέμιζε ποτέ, γιατί δεν είχε  πάτο…

 

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας