Ο ΕΛΓΑ εμπαίζει τους φασολοπαραγωγούς για τις αποζημιώσεις – Έξαλλοι οι αγρότες του Άργους Ορεστικού

Μετά τη σημερινή επίσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Άργους Ορεστικού στον ΕΛΓΑ Κοζάνης για το θέμα των αποζημιώσεων, ενημερώνουμε τους φασολοπαρωγούς του νομού μας ότι ο εμπαιγμός των αρμοδίων εις βάρος μας συνεχίζεται.

Όπως μας επεσήμαναν, τα πορίσματα που αφορούν την περιοχή μας δεν είναι έτοιμα, γι’ αυτό και η Καστοριά δε θα συμπεριληφθεί στην επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ, σε αντίθεση με τις γειτονικές Πρέσπες, οι παραγωγοί των οποίων θα πληρωθούν κανονικά.

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η καταβολή των δικών μας αποζημιώσεων μετατέθηκε για τον Μάρτιο, όταν ήδη βρισκόμαστε σε κατάσταση ομηρίας από τα Χριστούγεννα και βιώνουμε πλέον με τις οικογένειές μας σοβαρό θέμα επιβίωσης.

Η υπομονή έχει και τα όριά της κι εμείς τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Απαιτούμε, είτε να συμπεριληφθούμε στην τακτική πληρωμή του Φεβρουαρίου, είτε να υπάρξει δεύτερη έκτακτη πληρωμή μέχρι το τέλος αυτού.

Οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου, που ενώπιων όλων μας δεσμεύτηκαν για την επίλυση του προβλήματος, να πάρουν άμεσα θέση.

Φτάνει πια με την κοροϊδία.