Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρχική Ελλάδα Κοινωνία Το «κλειδί» που θα δώσει τις απαντήσεις για τον μυστηριώδη θάνατο των...

Το «κλειδί» που θα δώσει τις απαντήσεις για τον μυστηριώδη θάνατο των τριών αδερφών στην Πάτρα

Οι Αρχές αναζητούν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην άκρη του νήματος της υπόθεσης με τους ανεξήγητους θανάτους των τριών αδελφών στην Πάτρα, ενώ τις επομένες ημέρες αναμένεται μπαράζ καταθέσεων.

Οι λόγοι που αναγράφονται ως αιτίες θανάτου, κίνησαν υποψίες και ξεκίνησε η έρευνα του εισαγγελέα, καθώς οι μικρές πέθαναν με διαφορά λίγων ετών. Αυτό κρίνεται πολύ παράξενο από τους ειδικούς.

Η 4χρονη Μαλένα πέθανε το 2019, η λίγων μηνών Ίριδα το 2019, και πριν από περίπου δύο εβδομάδες έχασε τη ζωή της και η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές 15 γιατροί που έχουν γνώση των περιστατικών. Μεταξύ αυτών, είναι και επτά ιατροδικαστές.

Όπως όλα δείχνουν, «κλειδί» για την υπόθεση θα είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, καθώς μπορεί να ρίξουν άπλετο «φως» στην υπόθεση.

 

 

«Το μικρό παιδάκι των 6 μηνών πέθανε στο σπίτι, η έκθεση αναφέρει σπάνια καρδιολογική πάθηση. Για το μεσαίο παιδί υπήρχε διεγνωσμένη λευχαιμία. Η καταγραφή έλεγε ότι πήγαινε καλά και μέσα στο νοσοκομείο κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς δυνατότητα ανάνηψης. Το τρίτο παιδάκι είχε νοσηλευτεί με σπασμούς, υπήρχε μεγάλη φροντίδα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, αλλά και αυτό κατέρρευσε μέσα στο νοσοκομείο. Έκαναν ανάνηψη 45 λεπτά, το έφεραν στη ζωή, έμεινε νευρολογικό υπόλειμμα, πήρε τελικά εξιτήριο το παιδί. Έγιναν όλες οι εξετάσεις και τελικά κατέληξε και αυτό το παιδί αναπάντεχα» εξήγησε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Ένωσης, Γρηγόρης Λέων, στο Mega.

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για «τρία διαφορετικά περιστατικά» κάθε ένα εκ των οποίων έχει «διαφορετικό ιστορικό» αλλά το τέλος επήλθε «με τον ίδιο περίπου τρόπο».

 

 

Έντονη αντίδραση της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πάτρας

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε σήμερα η ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης και προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, σχετικά με την «ιατροδικαστική διερεύνηση», όπως αναφέρει, «των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα».

Συγκεκριμένα, η Αγγελική Τσιόλα αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την περίπτωση η οποία συζητείται εντόνως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό, τόσο στην οικογένεια που πενθεί, όσο και στις προανακριτικές και ανακριτικές αρχές, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά -προέδρων ιατρικών συλλόγων, ιδιωτών ιατροδικαστών, οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους προέδρων -αντιπροέδρων – γραμματέων κ.ο.κ – μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των αρχών της δεοντολογίας ιδιώτες ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό, ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, στα πανεπιστημιακά και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας».

real.gr