Α. Γεωργιάδης: δεν κρυώνει ο κόσμος στην Ελλάδα, βοηθάμε όσο μπορούμε

Για «άνανδρα χτυπήματα που δεν μας πτοούν», έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την Κυριακάτικη επίθεση στο γραφείο του από την οποία όπως είπε «προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, προκλήθηκαν ζημιές και στα γειτονικά διαμερίσματα. Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκττάθηκε για να καεί και η πολυκατοικία».

«Θέλω να επισημάνω ότι χθες είχαμε καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Ελληνική Λύση και χωρίς περιστροφές. Εγώ είμαι και προκλητικός. Είναι πολλές οι επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το τελευτάιο διάστημα και πιο ήσυχων από μένα. Υπάρχουν άνθρωποι που εχθρεύονται την Δημοκρατία. Εμείς είμαστε όλοι εκλεγμένοι. Εσένα μπορεί να μην σου αρέσει, δεκτό, αλλά το θέμα είναι να πουν και οι άλλοι. Εγώ εκλέγομαι 16 χρόνια», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε ότι αφορά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, με το κύμα ανατιμήσεων που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τα μέτρα στήριξης είπε «και 1  δισεκατομμύριο ευρώ σε κάθε Έλληνα να δίναμε, η αντιπολίτευση πάλι θα γκρίνιαζε. Ναι, υπάρχει πολλή πίεση και μεγάλη δυσκολία και βοηθάμε όσο μας επιτρέπεται.

Για την επιδότηση στην βενζίνη, υποστήριξε πως «με τις σημερινές τιμές, μετά την επιδότηση οι τιμές είναι εκείνες που ήταν προ κρίσης, προ του πολέμου, όχι το φθινόπωρο που ήταν ακόμη πιο χαμηλά».

«Η κατανάλωση έχει πέσει, αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ το όφελος θα ήταν το ίδιο. Κάθε 10 λεπτά μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, είναι πάνω από 70 εκατομμύρια τον μήνα, δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός. Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ο άλλος ακούει ότι γίνεται πόλεμος, μαζεύεται», είπε ο υπ. Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ότι «δεν ισχύει το αξίωμα ότι μείωση φόρου αυτόματα σημαίνει αύξηση κατανάλωσης, σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει, τι να κάνουμε…».

Καλημέρα Ελλάδα - Γεωργιάδης