Πάτρα: Έτοιμη να καταθέσει στις Αρχές η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών

Τι δηλώνει η ίδια, τι λένε τα στοιχεία των ιατροδικαστών και γιατί την λύση μπορεί να την δώσει μόνον ο Εισαγγελέας

Τις τελευταίες αράδες στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, πρόκειται να γράψει η ίδια η μητέρα τους.

Το παραπάνω προκύπτει από δύο γεγονότα.

Πρώτον ότι η ίδια δηλώνει έτοιμη να καταθέσει στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Και δεύτερον από την αναφορά του ιατροδικαστή Λέων, ο οποίος υπογράμμισε με νόημα πως η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τα πραγματικά περιστατικά είναι «η ίδια η μάνα».

Από εκεί και πέρα, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, είναι στο χέρι του εισαγγελέα να διατάξει συλλήψεις.

Έτοιμη να καταθέσει η μητέρα

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για τρία άτομα τα οποία έχουν μπει στο «στόχαστρο» των ερευνών τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα των ανθρώπων που εκτελούν την έρευνα.

Στις συζητήσεις που έχει κατά καιρούς με την μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν το ένα μετά το άλλο, αναφέρθηκε δημοσιογράφος από την Πάτρα, ο οποίος μίλησε στο MEGA.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Παρακολουθούμε κατά πόσο εξελίσσονται οι έρευνες και με ποιους ρυθμούς. Όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν μας κρατούν σε αναμονή, πάντα υπάρχει κινητικότητα, ότι δόθηκαν κάποια εντάλματα σύλληψης ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, από τις τοπικές αρχές, εάν τα εκτέλεσε η Εισαγγελία της Πάτρας», ανέφερε αρχικά.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε πως μίλησε πολλές φορές με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός.

«Δεν γνωρίζω εάν οι μαρτυρίες έχουν κατατεθεί εγγράφως στην Εισαγγελία ή εάν έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο. Μέσα από τη συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές.

H καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τα πραγματικά περιστατικά είναι «η ίδια η μάνα»

Σε κάποιες από τις αναφορές που έχει κάνει η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, για τις οποίες είπε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην δικογραφία.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, οι αναρτήσεις και οι αναφορές του οποίου στην εν λόγω υπόθεση προκαλούν αίσθηση, είπε σχετικά με τις αναφορές από τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τις υποψίες από γιατρούς, ότι «προφανώς οι γιατροί εκτιμούν, με όσα βλέπουν, πως υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που σχετίζονται με τις υποθέσεις θανάτου».

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο Γρηγόρης Λέων υπογράμμισε με νόημα πως η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τα πραγματικά περιστατικά είναι «η ίδια η μάνα, που μέσα στην αγωνία της, περιγράφει ακριβώς τι αντιμετωπίζει το παιδί της. Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή ενημέρωσης για όσα έγιναν στο νοσοκομείο. Η μητέρα έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και μιλήσει αρκετά για αυτό, πριν να προσλάβει δικηγόρο. Πρέπει αυτά να περιληφθούν στην δικογραφία», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πρέπει να υπάρξει απομαγνητοφώνηση όλων αυτών. Μιλάει για κάμερες και άλλα στοιχεία, μιλάει για την στιγμή του θανάτου, δεν υπάρχει καλύτερη πηγή από την ίδια την μάνα», τόνισε ο ιατροδικαστής, αναφερόμενος στην Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ξέσπασε την Τετάρτη κατά όλων όσοι αφήνουν αιχμές πως μπορεί να ευθύνεται για τους θανάτους των τριών παιδιών της.

Τη λύση θα την δώσει ο εισαγγελέας

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο δικογραφίες, η μία από τον εισαγγελέα που ζητά από την αστυνομία συγκεκριμένα πράγματα και η άλλη μια αυτεπάγγλετη προανάκριση για τον θάνατο του τρίτου παιδιού», είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η αστυνομία περιμένει ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες, τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις, θα πρέπει να λάβει όλα τα στοιχεία. Αν θέλετε την άποψή μου, τη λύση θα την δώσει ο εισαγγελέας» επισήμανε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλους αν ο εισαγγελέας διατάξει συλλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία, αν αυτά προκύψουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τα στοιχεία» σημείωσε και πρόσθεσε πως η αστυνομία λειτουργεί μεθοδικά.

«Άλλο η δημοσιογραφική έρευνα που πολλές φορές έχει αποκαλύψει πολλά» πρόσθεσε, αλλά η αστυνομία λειτουργεί διαφορετικά.

in.gr