Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν «επιστρατεύει» εθελοντές

Να ενισχύσει το μέτωπο του Ντονμπάς θέλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι θέλει να επιτρέψει σε «εθελοντές» να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων και ενέκρινε την παράδοση των κατασχεθέντων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μαχητές.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αντιαρματικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια τέτοια ιδέα.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να επιτραπεί σε όσους θέλουν να πολεμήσουν εθελοντικά με τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις.

Ο κ. Shoigu δήλωσε ότι υπάρχουν 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να έρθουν να πολεμήσουν με τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις.

Οι εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς μπορούν να βοηθηθούν να φτάσουν στην περιοχή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Εάν υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να πάνε εκεί και να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς ως εθελοντές, ειδικά δωρεάν, λοιπόν, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.