Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσο έτοιμος είναι ο «καταθλιπτικός» Πούτιν να πατήσει το… κουμπί για τα πυρηνικά;

Ερωτήματα έχουν τεθεί ξανά, το τελευταίο διάστημα, τόσο για την υγεία, όσο και για την ψυχική κατάσταση του ρώσου προέδρου, που η Δύση φροντίζει να συνδέει καταλλήλως με ενδεχόμενη πυρηνική απειλή…

Ένας «καταθλιπτικός» Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι έτοιμος να διεξάγει άσκηση εκκένωσης πυρηνικών εγκαταστάσεων», αφού «μετακόμισε» την οικογένειά του σε μια «μυστική υπόγεια πόλη», με βάση το σχέδιο του Κρεμλίνου για ένα πυρηνικό πόλεμο, ισχυρίστηκαν πηγές μυστικών πληροφοριών, όπως γράφει η Daily Mail.

Και συνεχίζει: «Μια πηγή, που προηγουμένως ανέφερε ότι ο Πούτιν υποφέρει από πολλαπλά και σοβαρά ιατρικά προβλήματα, υποστήριξε επίσης ότι ο αριθμός των ρώσων νεκρών στον πόλεμο της Ουκρανίας ήταν υψηλότερος ακόμη και από τις εκτιμήσεις του Κιέβου, με πάνω από 17.000 θύματα σε 23 ημέρες μάχης».

Ο Πούτιν «συχνά ξεσπάει τον θυμό του σε όσους βρίσκονται κοντά του», ανέφερε η ίδια πηγή – ένα κανάλι στο Telegram, που υποτίθεται ότι συνδέεται με έναν πρώην αξιωματούχο της μυστικής υπηρεσίας του Κρεμλίνου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με εκείνους που ανήκουν στο στενό κύκλο του Πούτιν.

«Δεν έχει εκ βαθέων συζητήσεις με σχεδόν κανέναν και έχει περιορισμένη επαφή ακόμη και με τα παιδιά του – όχι μόνο τις (ενήλικες) κόρες του, αλλά και τα (άγνωστα) παιδιά του με την (χρυσή Ολυμπιονίκη, 38 ετών), Alina Kabaeva».

Η ίδια πηγή είπε ότι ο Πούτιν σόκαρε τους ανώτατους στρατηγούς του πρόσφατα, απαιτώντας την πραγματοποίηση πυρηνικών ασκήσεων και αυξάνοντας τους φόβους ότι προετοιμάζεται για μια πυρηνική σύγκρουση.

Ένας άλλος ρώσος εμπειρογνώμονας έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι ο Πούτιν έχει μεταφέρει την οικογένειά του σε μια μυστική τοποθεσία, που δεν είναι απλώς ένα καταφύγιο, αλλά μια τεράστια υπόγεια πόλη, προκειμένου να τους κρατήσει ασφαλείς από πιθανή πυρηνική καταστροφή.

Ο Πούτιν απείλησε πρόσφατα τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με «συνέπειες μεγαλύτερες από όσες έχετε αντιμετωπίσει στην ιστορία», σε περίπτωση που παρέμβουν στη σύγκρουση με την Ουκρανία και έθεσε τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις σε συναγερμό, νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Το Σάββατο, η Ρωσία εκτόξευσε τον «ασταμάτητο» – και πυρηνικά συμβατό – υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal, καταστρέφοντας μια στρατιωτική εγκατάσταση αποθήκευσης στην Ουκρανία.

Σε πρόσφατη ανάρτηση, το κανάλι στο Telegram «General SVR» ανέφερε ότι ανώτερα πολιτικά στελέχη «προειδοποιήθηκαν εκ μέρους του προέδρου ότι, ίσως στο εγγύς μέλλον, θα συμμετάσχουν στην πρακτική εκκένωσης, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με αυτή την προειδοποίηση εξεπλάγησαν σοβαρά και ανησύχησαν γι’ αυτή την πρωτοβουλία του προέδρου. Όμως όλοι, ανεξαιρέτως, επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν».

Ενώ αρχικά το κανάλι απορρίφθηκε ως αναξιόπιστο, οι τελευταίες ενημερώσεις, που αποδίδονται στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, απηχούν τους ισχυρισμούς του σχετικά με τα υποτιθέμενα ζητήματα υγείας του Πούτιν.

Το κανάλι υποστήριξε επίσης: «Η γενική ψυχική κατάσταση του Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε πρόσφατα ανησυχία στους ανθρώπους του στενού κύκλου του προέδρου».

Επαναλαμβάνοντας προηγούμενες πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη κατάστασή του – που απορρίφθηκαν από το Κρεμλίνο – η ανάρτηση ανέφερε: «Όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, νόσο του Πάρκινσον και σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, καλεί μέλη της κυβέρνησης και τους αρχηγούς της Κρατικής Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (η κάτω και η άνω βουλή της Ρωσίας) να συμμετέχουν στην προετοιμασία για εκκένωση, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου… δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Το μόνο άτομο που θα μπορούσε να προκαλέσει τον Αρμαγεδδώνα είναι ο Πούτιν».

Μάλιστα, κατονομάζει τον πρώην πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει πλέον ρόλο ασφαλείας, μαζί με τους δύο προέδρους του κοινοβουλίου – Βιάτσεσλαβ Βολοντίν και Βαλεντίνα Ματβιγιένκο – ως τους ανθρώπους μεταξύ εκείνων που φέρεται να είπαν ότι θα γίνει άσκηση για πυρηνικό πόλεμο.

Η σχιζοσυναισθηματική διαταραχή είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που περιλαμβάνει συμπτώματα σχιζοφρένειας, για παράδειγμα παραισθήσεις, και προβλήματα διάθεσης όπως κατάθλιψη ή μανία.

Η φοβία για τον κοροναϊό

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είχε επαφή μόνο με τον στενό του κύκλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αλλά ακόμη και από τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτό τον κύκλο, τους ζητήθηκε να παρουσιάζουν… δείγματα κοπράνων πολλές φορές την εβδομάδα για έλεγχο μόλυνσης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τους ζητήθηκε να απομονωθούν για δύο εβδομάδες πριν από τις συναντήσεις.

Οι φήμες γύρω από την υγεία του ρώσου ηγέτη κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, με επανειλημμένες αναφορές να υποδηλώνουν ότι πάσχει από καρκίνο και τη νόσο του Πάρκινσον ή ότι έχει προσβληθεί από μακρά Covid-19, που του προκαλεί «ομίχλη του εγκεφάλου».

Όλα αυτά – σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Πούτιν έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση συναγερμού νωρίτερα αυτό το μήνα – έχει εγείρει φόβους πως ο κόσμος πλησιάζει όλο πιο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο.

in.gr