Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο

 Θα χτυπήσουμε στόχους στο Κίεβο, εγκαταλείψτε την περιοχή, προειδοποίησαν νωρίτερα οι Ρώσοι  – Ο εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης λέει ο δήμαρχος του Κιέβου 

 

Δυνατές εκρήξεις ακούγονται εδώ και λίγη ώρα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν από αέρος την περιοχή γύρω από τον τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πυρά έχουν χτυπήσει και τον τηλεοπτικό πύργο.  Οι Ρώσοι προσπαθούν να κόψουν όλες τις πιθανές δυνατότητες επικοινωνίας και σύνδεσης για τους κατοίκους του Κιέβου  με σκοπό να σκορπίσουν χάος και πανικό.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται έχουν διακοπεί τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο ενώ ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Με ανάρτησή του στο Facebook, μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαιώνει την επίθεση, σημειώνοντας ότι για λίγη ώρα τα τηλεοπτικά κανάλια δε θα λειτουργούν. Προσθέτει, ακόμη, ότι άμεσα θα ενεργοποιηθεί η εφεδρική μετάδοση ορισμένων καναλιών.

Θα χτυπήσουμε στόχους στο Κίεβο – Εγκαταλείψτε την περιοχή, προειδοποιησαν νωρίτερα οι Ρώσοι 

Επίθεση στο κέντρο υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας και στο κέντρο πληροφορήσης και ψυχολογικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων  με όπλα υψηλής ακριβείας στο Κίεβο για να καταστείλει τις επιθέσεις εναντίον διαφόρων κρατικών θεσμών και Ρώσων πολιτών, είχε  προαναγγείλει νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστα η Μόσχα προειδοποίησε τους κατοίκους που ζουν κοντά σε πύργους επικοινωνιών κοντά στο αρχηγείο στο κέντρο του Κιέβου να εκκενώσουν τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια.

Εντωμεταξύ έδω και λίγη ώρα ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο.

Εγκαταλείπουν το Κίεβο πανικόβλητοι οι Ουκρανοί 

Ο απόλυτος τρόμος επικρατεί από το πρωί στο Κίεβο μετά τις δορυφορικές εικόνες που αποκάλυψαν την ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων να βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα.

Βίντεο που κυκλοφορούν αυτή την ώρα στο διαδικτύου αποτυπώνουν τον πανικό που επικρατεί  στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό όπου Ουκρανοί μαζικά επιχειρούν να εγκαταλείψουν την πόλη υπό τον φόβο μίας ευρείας κλίμακας ρωσικής εισβολής.

Νέοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, κάποιοι κρατώντας στην αγκαλιά τους τα κατοικίδια τους, προσπαθούν να επιβιβαστούν στο τρένο που είναι ήδη γεμάτο από επιβάτες καθώς φοβούνται ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία τους ευκαιρία να φύγουν από το Κίεβο.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κυκλοφόρησε ένα βίντεο με την εξέλιξη των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στην Ουκρανία

Ο δήμαρχος του Κιέβου λέει ότι ο «εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα» της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το CNN, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, προειδοποίησε την Τρίτη σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι «ο εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας», προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός «ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το Κίεβο».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας και οι δυνάμεις εδαφικής άμυνας, μάχονται ηρωικά για τη γη μας», δήλωσε ο Κλίτσκο.

Νωρίτερα σήμερα τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες που δείχνουν μία ρωσική αυτοκινητοπομπή να εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων.

protothema.gr