26 Μαρτίου 20221min0

Σε βαθιά ύφεση θα περάσει η Ρωσία λόγω του πολέμου – Τι προβλέπουν διεθνείς αναλυτές

Στον δεύτερο μήνα εισέρχεται ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και πλέον φαίνονται οι επιπτώσεις στο εσωτερικό της χώρας, που όπως ανακοίνωσε περνά στη δεύτερη φάση του πολέμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται πλέον υπό πίεση λόγω των κυρώσεων και των πολλών απωλειών σε στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό, ενέκρινε χθες, Παρασκευή, νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όσους κρίνονται ένοχοι για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το έργο αξιωματούχων στο εξωτερικό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Οι ποινές είναι ανάλογες με εκείνες που προβλέπονται σε νόμο που τέθηκε σε ισχύ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο οποίος είχε σκοπό να τιμωρήσει όσους διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Με τη διεθνή πίεση των κυρώσεων να εντείνεται και τη συνεχή φυγή ξένων επιχειρήσεων από τη Ρωσία, πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για μεγάλη ύφεση της ρωσικής οικονομίας. «Μια παρατεταμένη ύφεση, όμοια της οποίας δεν έχει γνωρίσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης πριν από 30 και πλέον χρόνια. Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν οι εκτιμήσεις οικονομολόγων του Bloomberg».

Το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για επιβολή κυρώσεων σε βάρος ρωσικών εταιρειών που παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις και στις υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας θα δυσχεράνει όχι μόνο τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας που συνεχίζονται για 31 ημέρα στην Ουκρανία, αλλά θα σταματήσει και την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Bloomberg, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες