Άκουγαν ροχαλητά κάτω από το πάτωμα του σπιτιού, βρήκαν πέντε αρκούδες σε χειμερία νάρκη

Μια οικογένεια από την Καλιφόρνια πέρασε όλο τον χειμώνα αγνοώντας τους περίεργους θορύβους που ακούγονταν από το πάτωμα και που έμοιαζαν κάπως με ροχαλητό.

Οι μήνες πέρασαν και τελικά ανακάλυψαν πως ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε πέντε αρκούδες είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη κυριολεκτικά κάτω από το σπίτι τους.

Η ομάδα Bear League, η οποία εργάζεται για τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων των αρκούδων και βοηθά τις αρκούδες που βρίσκονται σε κίνδυνο, επιβεβαίωσε το εκπληκτικό επεισόδιο της οικογένειας, την περασμένη εβδομάδα.

Μια μαμά αρκούδα, μαζί με τρία από τα δικά της μικρά και ένα υιοθετημένο ορφανό, φαίνεται πως αποφάσισαν να περάσουν τον χειμώνα στο καλυμμένο κενό ανάμεσα στο έδαφος και την υπερυψωμένη πλατφόρμα του σπιτιού.

«Ήταν ένα σπίτι όπου ζούσαν άνθρωποι και νόμιζαν ότι άκουγαν κάποιους περίεργους θορύβους που έμοιαζαν με ροχαλητό, αλλά το αγνόησαν γιατί απλά δεν έβγαζε νόημα … και οι γείτονες τους είπαν ότι το φαντάζονταν γιατί εκείνοι δεν άκουγαν τίποτα», ανέφερε η Bear League σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Η οικογένεια της αρκούδας ξύπνησε και ετοιμάστηκε να βγει και οι άνθρωποι στο σπίτι δεν μπορούσαν πλέον να αρνηθούν ότι πιθανώς υπήρχε μια αρκούδα κάτω από το σπίτι». Τελικά βρήκαν πέντε.

Κάτοικοι κάλεσαν ανώνυμα την Bear League, η οποία βοήθησε να οδηγηθούν οι αρκούδες στο δάσος. Όλοι οι «ανθρώπινοι ένοικοι» του σπιτιού είναι επίσης σώοι και αβλαβείς.

 

 

Με πληροφορίες από Guardian