Επιμελητήριο Καστοριάς: «Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά »

Το Επιμελητήριο Καστοριάς ενημερώνει ότι η διαδικασία προώθησης και προβολής της δράσης «Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά » μέσω του digitalkastoria ξεκίνησε. Ενημερώνουμε και τους κατοίκους της Καστοριάς ότι μέσω της δράσης και  κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας από την Μεγάλη Πέμπτη και έως την Κυριακή του Πάσχα, καθημερινά από 11:00 έως 17:00 θα είναι ανοικτές για το κοινό τρεις Βυζαντινές Εκκλησίες. Συγκριμένα ο Ι.Ν. Παναγίας Κουμπελίδικης του 9ου αιώνα, ο Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου του 9ου αιώνα και ο Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων του 11ου αιώνα.

 

Η δράση «Πάσχα στην Βυζαντινή Καστοριά » προωθείτε μέσω του digitalkastoria όπου σε ένα ψηφιακό περιβάλλον ο χρήστης μπορεί να δει ένα σύνολο εθίμων και δραστηριοτήτων για την περίοδο του Πάσχα και συνολικά ένα Οδοιπορικό στην πανέμορφη Καστοριά! https://www.digitalkastoria.gr/el/easter-in-byzantine-kastoria-el

 

 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο  για την συνεργασία και την στήριξη του, την προϊσταμένη της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κα. Σκρέκα Ανδρομάχη και τον Δήμο Καστοριάς για την προβολή της δράσης.

 

Εκ του Επιμελητηρίου