Εργατοτεχνίτες Γούνας Καστοριάς: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή  προσάγονται επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς.

Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρα μας στις πολεμικές ενέργειες.

Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να κυριαρχήσουν στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, στις συγκεντρώσεις  της Πρωτομαγιάς και σε κάθε πόλη της χώρας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!