Καιρός: αραιές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6

μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 έως 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις βραδινές ώρες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια θαλάσσια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα νότια από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί  νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια, από το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, στην Μακεδονία και στην Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.  Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά και στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.